Helsingin parkkisakkolinja kurittaa vantaalaisia kuljetusalan yrityksiä

Vantaan Sanomat

(toimittajana Aleksi Mainio)

Ainakin pari kuljetusalalla toimivaa vantaalaisyritystä on lopettanut toimintansa, koska Helsingin uusi parkkisakkopolitiikka on vaikeuttanut firmojen arkea. Lisäksi monet yrityksissä työskennelleet kuljettajat ovat vaihtaneet uusiin työtehtäviin.

-Kuskeilla ei ole varaa maksaa kymmeniä pysäköintimaksuja. On helpompaa siirtyä kortistoon, kertoo vantaalaisyrittäjä Petri Koivuniemi.

Helsinki kiristi sakkolinjaa vuodenvaiheessa. Tämän seurauksena keskustassa asioivat kuljettajat saavat sakkoja entistä helpommin kävelykaduilla.

-Aiemmin käytössä oli kuuden minuutin sääntö. Epävirallinen aikaraja tarkoitti, että paketti- tai kuormaauton kuljettaja saattoi lastata tai purkaa tavaroita keskustassa kuuden minuutin ajan ilman, että siitä palkittiin parkkisakolla.

Erityisesti Vantaa kärsii tilanteesta, koska kaupungissa on useita logistiikka-alan yrityksiä, jotka hoitavat Helsingin keskustan kuljetuksia.

-Näin ei voida jatkaa, tilanne on kohtuuton. Kuski voi saada kolmekin sakkoa iltapäivän aikana. Niistä syntyy 150 euron potti. Sakkoja kirjoitetaan, vaikka kuljettaja olisi rekan lähettyvillä, Koivuniemi kuvailee.

-Monelle yrittäjälle tämä on ollut viimeinen tikki kalliin polttoaineen ja tukkoisen Kehä III:n aikakaudella.

Yrittäjän mukaan hankalia lastaus- ja purkupaikkoja löytyy runsaasti Helsingistä. Esimerkiksi Aleksanterinkatu, Iso Roobertinkatu ja Mikonkatu ovat painajaismaisia paikkoja.

-Samaan aikaan puhutaan, että pienet kivijalkaliikkeet ovat tärkeitä, mutta unohdetaan, mistä myytävät tuotteet liikkeisiin tulevat. Pikkuliikkeillä ei ole lastauslaitureita, joiden avulla rahtaaminen voitaisiin hoitaa huomaamattomasti, Koivuniemi muistuttaa. -Viralliset lastauspaikat on vallattu rakennusliikkeiden telinevarastoiksi. Lisäksi niiden käyttöajat ovat usein pahasti pielessä - ei auta, vaikka paikkaa saisi käyttää kello 5:stä 11:een, jos lentorahti saapuu Helsinki-Vantaan kentälle vasta kello 13 ja se pitää saada liikkeeseen samana päivänä.

Kunnallinen pysäköinninvalvoja Kaija Kossila kiistää, että pysäköintivirhemaksuja kirjoitettaisiin aiempaa herkemmin. -Uskon närän johtuvan siitä, että olemme kiinnittäneet huomiota kävelykaduilla tapahtuvaan pysäköintiin. -Niillä saa olla huoltoajoa vain tiettyinä aikoina. Ymmärrän, että tämä hankaloittaa kuljettajien työtä. Silti kävelykadut on haluttu rauhoittaa autoliikenteeltä iltapäivän ja illan ajaksi.

Kossila sanoo, että huoltoaikojen muuttamista on pohdittu.
-Aikoja ei ole muutettu, koska ruokatunti alkaa kello yhdentoista tienoilla, eivätkä ihmiset tahdo kävellä kuljetusautojen seassa. Tehdäänpä asiassa miten tahansa, aina joku kärsii. Kossila kertoo aikarajojen olevan liikennesuunnittelun käsialaa.
-Toisaalta ne ovat seurausta siitä, että kävelykatujen määrää on haluttu lisätä Helsingissä.

Petri Koivuniemi

 

Petri Koivuniemi 320l 04