Jakeluliikennöitsijät vaativat parempia työoloja

Jakeluliikennöitsijät vaativat parempia työoloja. Liikennöitsijöiden mukaan jakeluautojen toiminta Helsingin keskustassa on viime aikoina vaikeutunut, kun laillisia lastauspaikkoja on poistettu käytöstä. Lisäksi lappuliisat ovat ruvenneet sakottamaan jakeluautoja aiempaa hanakammin.

Helsingin keskustassa liikkeiden jakeluliikenne toimii pääsääntöisesti niin, että jakeluauto saa pysähtyä pysäköintikieltoalueelle lastin purkua ja lastausta varten.

Sen lisäksi ydinkeskustassa on parikymmentä erityistä lastauspaikkaa paketti- ja kuorma-autoille. Paikat on merkitty pysäköintikiellolla ja lisäkilvellä.

Jakeluliikenneyrittäjä Petri Koivuniemi Sensib Oy:stä kuitenkin sanoo, että lastaus- ja purkupaikkoja viime aikoina poistettu käytöstä. Syytä tähän hän ei tiedä. Kaupunkisuunnitteluviraston mukaan syynä tällaiseen saattavat olla muun muassa alueella tehtävät rakennustyöt.

Sakotuskäytäntö on kiristynyt
Erityisen käärmeissään jakeluliikennöitsijät ovat siitä, että pysäköintikieltoalueella, jolla heillä on oikeus kuorman purkuun, jakeluautoja sakotetaan aiempaa herkemmin.

Kaupunkisuunnitteluvirasto myöntää ongelman.

- Ongelmana on se, että lastaus ja purku pitäisi olla jollain tavalla näkyvää eli jos siinä seisoo vain auto, on vaikea tietää onko se jakeluliikenteessä, sanoo liikenneinsinööri Jari Tikkanen. Jakeluliikennöitsijöiden mukaan kuljettaja ei voi olla koko aikaa näkyvillä, koska tavara on usein toimitettava liikkeen perälle tai jopa hyllytettävä.

Ratkaisuna oma parkkikiekko tai hätävilkut
Erääksi ratkaisuksi ongelmaan kaupunkisuunnitteluvirasto tarjoaa omaa parkkikiekkoa jakeluliikenteelle.
- Ongelmana tässä on ennen kaikkea se, että niitä lastauspaikkoja voidaan käyttää myös väärin eli todellista purku- ja lastaustoimintaa ei sinä paikalla välttämättä tapahdukaan, sanoo liikenneinsinööri Jari Tikkanen.
Jakeluliikennöitsijät hyväksyisivät tällaisen oman parkkikiekon, mutta heillä olisi vieläkin helpompi ratkaisu ongelmaan. Liikennöitsijöiden mukaan jakeluautoille pitäisi antaa oikeus olla paikalla 10 minuuttia lastaus-purkutehtävissä hätävilkut päällä.
- Jakeluautolla menee hyvin harvoin yli 10 minuuttia lastin purkuun, joten tällainen 10 minuutin sääntö olisi todella hyvä, sanoo jakeluyrittäjä Petri Koivuniemi.

Lähteet:

YLE Helsinki

 

Petri Koivuniemi 320l 04